Sålt telia och ncc

Som jag skrev i något tidigare inlägg så har vi köpt på oss en del swedbankaktier under dippen, vilket innebar att vi började nagga på kreditlinan vi har på Avanza och vi fick dessutom börja betala 1,44% i ränta.

Det sved ju lite, men det är först idag som jag gjorde något åt det. Jag har inte haft problem att använda den del av krediten hos Avanza som är gratis, men har aldrig velat trilla över gränsen för att börja betala ränta. Att använda en liten del av krediten tycker jag är ok om vi ser ett köpläge. Blir ju lite av en hävstång.

Men som sagt, har nu sålt våra innehav i telia och ncc för att slippa betala ränta på krediten. Att jag valde just dessa bolag grundas inte på någon jätteanalys, men ncc har tappat en del och byggkonjunkturen tror jag är på väg neråt. Vilket jag tror kommer att pressa priserna och således marginalerna på nybyggnationer mm. Telia delar ut en väldigt stor del av sin vinst och både nettoförsäljningen och marginalerna har minskat de senaste åren.  Så på lite längre sikt så tror jag att det finns bättre bolag att satsa på. Men vad vet jag. Jag kan ju verkligen ha fel här. Så gör egna analyser innan ni köper eller säljer något :)

Hur gör ni? Använder ni kreditlinan hos era banker för att kunna köpa aktier?

Kommentarer

 1. Hej!
  Jag gör också det. Köpte några extra Swedbank för krediten. Det lönade sig denna gången. Hade precis betalat ner den till noll innan dess. Nu har jag iaf god marginal på 0% räntan.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött! Jo, skönt när man har lite krut man kan lägga när det dyker upp köplägen :) känner att börsen är ett högt värderad nu, så ska försöka beta av hela skulden nu.


   Hälsningar VER

   Radera
 2. Another one bites the dust...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Vårt buffertmål