Portföljuppdatering

Det var ett tag sedan jag uppdaterade portföljen. Har köpt en del sedan senaste uppdateringen och tyckte att det passade bra att göra en uppdatering. Sedan vi började spara i somras så känns det som att det ändå har gått rätt så fort att börja få upp värdet på aktieportföljen. Vi gick ju från 0 kr i värde i somras till drygt 55 000 kr i värde just nu. Och då har börsen ändå tappat under den senaste tiden och vår portfölj har gått från positiv utveckling till negativ. Men jag känner ingen panik för det utan fortsätter att spara och tänker långsiktigt.

Det som är roligt är att vår portfölj kommer leverera cirka 2 800 kr i utdelningar nästa år om våra innehav delar ut lika mycket nästa år som de gjort i år. Dock finns väl vissa frågetecken hos några bolag såsom HM och Danske Bank. Vi får se, förhoppningsvis kanske några andra bolag höjer sina utdelningar.

Nedan ser ni vår portfölj per 22 december. Portföljen innehåller 24 aktier och 2 preferensaktier. Trodde aldrig att jag skulle ha så många innehav när jag började. Mer än så tror jag dock inte det kommer bli, då det blir svårt att ha koll på alla. Försöker sprida riskerna över bolag och branscher. Men ser att fastighet och bank väger ganska tungt.

Därför kommer jag från och med nu att börja månadsspara i fonder igen. Just för att få en bredd. Det hämmar ju så klart utdelningarna framöver, men känns lite tryggare att ha en bredare bas också.


Kommentarer

  1. Snyggt! Nu tar vi nya tag för 2019 och hoppas på att komma ännu billigare in :) God jul!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Sålt telia och ncc

Vårt buffertmål