Månadssammanställning 30 nov

Då var det återigen dags för månadssammanställningen. November månad blev en dyr månad för oss. Dels fick vi lite oväntade utgifter i form av köp av vinterdäck till bilen och dels betalade vi första delen till vår skidsemester. Pga. detta fick vi ta totalt 8 500 kronor från våra buffert- och semesterkonton. Så sparkvoten blev som jag redovisade tidigare -3%.

Eget kapital

Trots det ökade faktiskt vår förmögenhet (eget kapital) med hela 1 006 kronor. Hur kan det bli så? Jo, vi amorterade 5 870 kr och kvartalsinbetalade på våra CSN-skulder. Vårt egna kapital ligger kvar på strax över 840 000 kr.


Soliditet

Dock så märks inte den ökade 1000-lappen i förmögenhet på vår soliditet som står still på 18,7%. Soliditet är ju hur stor del av våra tillgångar som är finansierat med eget kapital. Således är vi belånade med 81,3 %. Soliditeten är något vi vill stärka.
Portföljvärde

Sedan vi gjorde lite omstruktureringar mellan portföljen och buffertkontot så har portföljen nu ökat i värde de senaste tre månaderna. Vi är nu knappt 12 300 kr från vårt all time high i vår portfölj som vi hade i augusti månad. Det rekordet tänker vi ta inom kort då vi regelbundet planerar att fylla på vår portfölj.


Hur har det gått för er i november?

Kommentarer

 1. Snygga staplar, alltid trevligt när de bli högre och högre.

  November har gått bra. Börsen var snäll mot mig denna månad :)

  Trist med bilutgifter. Du har inte funderat på att lägga undan pengar varje månad som som vi gör.
  Bokföra bilkostnader, 500kr varje månad till ett konto eller buffert. Så tar du av dessa när det är service, nya däck osv. då behöver du inte få så stora svengningar i sparkvoten.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?!

   Jo, alltid trist med oväntade bilkostnader. Nja, vi kör på ett samlat buffertkontot. Känns enklare att ha ett konto till detta. Å andra sidan så räknar vi ju in sparandet i buffertkontot i sparkvoten och tvärtom. Men man ska ju köra på det som känns bäst för en själv :)

   Ha en fin kväll!

   Radera
  2. Ja man ska helt klart göra det som man själv trivs bäst med!

   Fick också en oväntad kostnad på bilen idag. Servicen på 4500 var väntad men blev tvungen att byta bromsbelägg så slutade på nästan 7 000kr istället.

   Tur vi har pengar undanstoppade :)

   Mvh PB?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Sålt telia och ncc

Vårt buffertmål