Avanzas superlån

Använder mig av Avanzas superlån för att ha lite handlingsutrymme för att kunna köpa lite mer aktier när tillfälle ges. Har varit noggrann med att inte använda mer än gränsen för den 0-procentiga räntan.

Fick nu besked på att ett antal aktier utgår från Avanzas superlån. Detta drabbar  mig då ett av mina större innehav, klövern pref, utgår från deras superlån. Räknade lite snabbt på detta och det innebär att jag kommer upp i en ränta på 1,44% dagen då klövern pref tas bort, vilket är den 18/12.

Kommer dock inte göra några försäljningar pga. det. Lönen trillar in den 21 december och genom den tänker jag betala av så att jag är nere igen under räntenivågränsen och slipper betala ränta. Blir inte många dagar med ränta. Förhoppningsvis kan jag betala av allt.

Blir ni påverkade av Avanzas förändringar i superlånet?

Kommentarer

 1. Blir inte påverkad nämnvärt, men hade förmodligen inte amorterat av, av den anledningen. Däremot hade jag förmodligen fortsatt tanka på med egna medel för att få ner belåningsgrad.

  Men ni tänker sunt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite marginal till att betala ränta känns ju bra. Så det blir till att betala av belåningen. Nu är målet att hålla ihop säcken fram till löning utan att handla för mycket så ska det nog gå :)

   Radera
 2. Hej!
  De la ju också till en massa aktier. Ingen av dem som du hade?

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jo, såg det sen. Inga svenska aktier, dock så lades det till bland annat Daimler och BMW som jag har i vår KF. :) men bland de svenska aktierna som jag har i vår isk så lades det inte till någon av de aktier som finns i isk:n.

   Mvh VER

   Radera
  2. Vad synd.
   Verkar ändå som att du klarar dig bra men jobbigt är det blir såhär .

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Sålt telia och ncc

Vårt buffertmål