Sparkvot - det går upp och det går ner

Sparkvoten den här månaden landade på -3 %. Efter förra månadens rekordspar på hela 42 % så gjorde vi den här månaden ett rejält magplask och landade på -3 %. Jag ska förklara varför vi gick back.

I vår sparkvot så räknar vi in sparande till aktier, fonder, buffert, semester-/nöjeskontot samt amorteringen. Den här månaden har vi haft en del utgifter och november brukar vara dyrare för oss.

I november betalar vi bland annat in till CSN med drygt 3 800 kr(räknas ej med i vår sparkvot). Vidare har vi ett antal kvartalsfakturor som landar in såsom bilskatt och larm. Förutom det så har vi även handlat julklappar till barnen (nu är det klart :)), delbetalat en fjällsemester, behövt köpa nya vinterdäck till en av bilarna för drygt 3 000 kr. Så tyvärr har det dragit iväg en del.

Men med tanke på att vi både köpt vinterdäck, delbetalat en fjällsemester så får vi väl vara rätt så nöjda att "bara" gå back med 1 800 kr.

Vad händer med vår sparkvot? Jo, på årsbasis backar snittet från 17,4 % till 15,6 %. Vårt mål är att nå 25 % i snitt/månad mellan augusti och december. Just nu ligger snittet på dessa månader på 23 %. Innan den här månaden snittade vi 31 %. Förhoppningsvis kommer vi över 25 % efter december månad.

Hur har det gått för er? Är ni nöjda med månadens sparkvot?

Kommentarer

 1. Shit happens som man säger. Tycker ändå det ser gött ut med tanke på utgifterna. Ni bouncar tillbaka i december helt säkert.

  Var i fjällvärlden ska ni åka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en vecka i sälen. riktigt gött att få komma iväg en vecka och vara ute hela dagarna och åka skidor. :)

   Radera
 2. Tror också ni klara målet.
  Trevligt med en resa inbokad.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi siktar på att klara målet. :) Alltid roligt att ha något att se framemot!

   Mvh VER

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Sålt telia och ncc

Vårt buffertmål