Hemma från en fantastiskt skön långhelg

Under förra veckan passade vi på att ta lite ledigt i samband med att skolorna hade höstlov. Vi fick en  fin helg där vi träffade både vänner och familj. I familjen har vi ett lantställe som vi verkligen gillar att åka till så fort tillfälle ges. Vi fick en riktigt mysig helg tillsammans. Vi var ute i skogen en hel del, vi fick umgås och bara få vara tillsammans utan stress och jäkt. Vädret var på topp. En riktigt fantastiskt fin helg helt enkelt.

Uppskattar verkligen de här tillfällena och jag önskar att vi kunde göra sånt här oftare. Det får en verkligen att reflektera över vad som är viktigt i livet och vad man värdesätter.

Kvalitetstid med familj och vänner ligger högst upp på min lista. Sen har vi träning och att utmana sig själv till att prestera bättre. Gillar också att resa och upptäcka nya saker. Sen gillar jag ju mitt jobb också. (Även om jag hellre skulle vilja bli egenföretagare och få styra min egen tid själv.) Är en person som gillar väldigt många olika saker och som har svårt att få tiden att räcka till.

Vart vill jag då komma med det här inlägget? Jo, att det finns många argument för att spara till vår pengamaskin för att på så sätt kunna lösgöra tid från arbetet för att hinna med allt man vill.

Köpte för övrigt lite fler aktier igår i danske bank, Akelius pref och Handelsbanken. Om bolagen delar ut lika mycket nästa år som i år så ökar inköpen vår årliga utdelning med 300 kr. Enligt min egen prognos inför nästa år så kommer vår portfölj att dela ut cirka 2100 kr med nuvarande innehav. Är väldigt motiverande att se utdelningsprognosen växa.

Hur går det för era pengamaskiner och vad värdesätter ni?

Kommentarer

 1. Hej VER!
  Låter som att ni hade det riktigt skönt!

  Jag hamnar ofta i samma dilemma som du, det är kul att jobba. Jag trivs bra på mitt jobb och gillar det jag gör. Men det är ju också superskönt att vara ledig och umgås med familjen.

  Vill inte sluta jobba men vill ändå vara ledig mer :)

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej, men det är bra att man vill mycket. :) svår balansgång.

   Ha en fin helg!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Vårt buffertmål

Spartips