Vissa saker är värda att lägga pengar på

Blev inspirerad till det här inlägget av både ibland gör man rätt och pappa betalar?

Båda skrev nyligen inlägg om vad de tycker är värt att lägga pengarna på. IGMR köper exempelvis städhjälp och pb? går gärna och ser på fotboll.

Även familjen VER har en del utgifter som vi tycker det lätt värt att lägga pengarna på:

Städhjälp

En av de bästa tjänsterna som vi lägger pengar på är städhjälp. Vi har en fantastiskt duktig städhjälp som varannan vecka ser till så att vi får ett välstädat och fräscht hem. Både herr och fru VER ligger i lä när det gäller att få det så rent och fint som vår städhjälp. Förutom det så hjälper det oss massor i form av sparad tid. Tid som vi kan lägga på våra barn och träning istället.

Köpa mat online

En annan sak som vi unnar oss är att handla mat online. Det är lite dyrare, men å andra sidan blir det inte så mycket spontanshopping. Lättare att sitta framför tv:n och planera matinköp än att åka till matbutiken och handla. Dessutom sparar detta också väldigt mycket tid. Våra matkostnader har också gått ner sen vi började handla online. Det har blivit mer planerade handlingar, mindre utemat och mindre spontanköp.

Däckbyte

Vi har två bilar. Förr bytte jag alltid däcken själv. Men nu åker vi till däckskiftare som gör detta åt oss. De är betydligt duktigare och snabbare än mig på detta. Dessutom så slipper man få ont, svära över hjulbultar som inte lossnar osv.

Träning och hobbies

Träning och hobbies är ett relativt stort konto hos oss skulle jag tro. Jag sysslar bl.a. med triathlon vilket är en riktig materialsport. Cyklar, våtdräkter, gymkort är inte särskilt billigt. Fru VER kör även hon på gym. 

Våra barn har även de en del aktiviteter såsom simning och fotboll. Tycker det är viktigt att de ska få utöva sina hobbies och vi vill lägga pengar på det. Det är väl investerade pengar. Roligt att få vara med och se deras utveckling. Att vara pappa är det finaste jag vet och det ger så oerhört mycket.

Semester

Vi lägger en del pengar på semester. Brukar bli en utlandssemester och en skidsemester per år. Sparar  månatligen pengar till detta på vårt nöjes- och semesterkonto som sedan nyttjas under året.

I övrigt är vi väldigt sparsamma. Vi gnetar på och försöker nu bygga vår portfölj för att i framtiden kunna bestämma mer själva över vad vi ska göra. Alltifrån att kunna gå ner i arbetstid till att kanske våga starta eget eller köpa någon ny tjänst eller vara som man gått och trånat efter.

Men vi gör inte allt i vår makt för att nå dit så fort som möjligt, utan vi vill kunna leva nu också och kunna unna oss saker som ger oss livskvalitet. Vi tycker det är viktigt att leva i nuet och inte bara drömma om framtiden hela tiden.

Har ni några saker som ni unnar er?

Kommentarer

 1. Hej!
  Låter vettigt. Det enda som jag inte förstår är städhjälpen.
  Annars är det bra saker att lägga pengar på.
  Ni sparar så mycket att det vore dumt att dra ner på saker som ger er kraft och livsglädje.

  Vi lever bara en gång så det gäller att hitta balansen.
  Det är något jag tänker mycket på. Livet nu och sen.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det är som du säger, viktigt att hitta balansen. Och viktigt att köra på det som funkar bäst för en själv.

   Mvh VER

   Radera
 2. Jag åker årligen tre veckor i februari till varmare land. Det är min stora "unna-mig-post". I övrigt är jag ganska sparsam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt! Inte helt fel att åka iväg tre veckor till varmare klimat under den kalla perioden i Sverige :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Vårt buffertmål

Spartips