Lite nya inköp idag

Var hemma och vabbade idag. I samband med vabbandet fanns det lite tid över till att kolla aktiemarknaden. Hittills i oktober är omxs30 ned drygt 8 %. Vissa bolag är ner mer än andra. Passade på att köpa lite fler aktier i bolag som vi redan äger i.

Bland annat har byggsektorn gått dåligt och både NCC och Skanska har gått ut med vinstvarningar. Passade idag på att köpa 4 aktier i Skanska. Även om byggkonjunkturen är på väg ner så tror jag på sikt på Skanska. Aktien kan säkert gå både ner och upp i förhållande till dagens läge. Men jag tycker att aktien ser köpvärd ut just nu på dessa nivåer.

Köpte också 5 aktier i Handelsbanken.

Till vår KF köpte jag vardera fem aktier i Danske Bank och Gjensidige. Danske Bank var uppe kring 250 kr/aktie i början av året, men kostar nu cirka 130 kronor. En rejäl nedgång som kopplas till skandalerna i banken. Jag hoppas att de reder ut de smutsiga affärerna som de haft och att de kommer ut som ett bättre och mer etiskt bolag på sikt. I övrigt tycker jag det är ett välskött bolag. Vet dock inte hur DB tänker med utdelningen till nästa år.

Gjensidige är ett bolag som sysslar med skadeförsäkringar, bank, spar- och pensionsprodukter. Bolaget har de senaste tre åren legat på cirka 125 kr. Så ingen jätteutveckling rent kursmässigt, men de har en bra direktavkastning.

Tittar man på vad bolagen delade ut i år och tänker sig att de delar ut samma summa nästa år per aktie så ökar jag utdelningarna med cirka 170 kr/år. Det innebär att våra aktier nästa år borde dela ut cirka 1 050 kr om de delar ut lika mycket som de gör i år. I år räknar vi med att vi får utdelningar på nästan 200 kr. Så en ganska så stor skillnad. Förhoppningsvis kan vi investera mer inför nästa år och öka det gapet ännu mer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Vårt buffertmål

Spartips