Börsen fortsatt ner, men vi fortsätter köpa

Idag var det en svängig dag på börsen, det började med röda siffror, för att sedan bli blåa med en uppgång på vad jag kan se runt 0,8%. För att sedan svänga neråt igen. Börsen stängde återigen på rött med en nedgång på -0,5%.

Man börjar ju undra hur långt ner börsen ska. Å ena sidan tänker jag att det är bra att börsen går ner. Aktierna är ju billigare nu än tidigare och man får ju fler aktier för pengarna. Å andra sidan så går ju värdet på portföljen ner, vilket är tråkigt.

Men jag tänker så här, vi är långsiktiga på börsen och ska inte ta ut några pengar än på länge från våra portföljer. Börsen kommer gå upp och ner, men över tid har ju börsen gått upp. Hittade diagrammet från ekonomifaktas site för att illustrera börsens utveckling sedan 1990.Så med den tanken att börsen över tid historisk har gått upp så sitter vi still i båten och fortsätter att köra på vår strategi. Dvs. att fortsätta varje månad köpa aktier och fonder som vi tror på.

Idag blev det en hel del nya inköp som förbättrar våra årliga utdelningar med 250 kr:

5 st, 505 kr Handelsbanken
2 st, 548 kr ICA
5 st, 914 kr Industrivärden (Nytt innehav)
2 st, 773 kr Investor
58 st, 595 kr Klövern
3 st, 909 kr Klövern Pref
4 st, 542 kr NCC A
4 st, 566 kr Skanska

Hu agerar du i börsnedgång?

Kommentarer

 1. Jag sitter still och spelar the long game. Nedgång = rea. Jag tänker att vi som just kommit igång med börsandet är väldigt betjänta av en rejäl nedgång nu.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! :) ja, roligt nu när man är i början av sparkarriären och börsen går ner. Det känns som att många köplagen har uppstått på börsen just nu. Vi kör på med köp på börsen. Blev en hel del köp idag igen :)

   Ha en trevlig helg du med!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Vårt buffertmål

Spartips