Den 25:e närmar sig

Den 25:e närmar sig med stormsteg och jag ser framemot att kunna utöka aktieportföljen. Har span på flera bolag som jag vill köpa i. Blir nog flest svenska aktier.

Myntaren har i en serie inlägg gjort en jämförelse mellan Nordea och Avanza. I blogginlägget uppmärksammas bland annat skillnaden i valutaväxlingsavgift. Tyvärr kostar det mer hos Avanza än Nordea. Vi får hoppas Avanza drar ner på den kostnaden för att på så sätt gör det mer attraktivt att köpa utländska aktier genom Avanza.

Strategin är att köpa bolag som jag långsiktigt tror på och som kan leverera år efter år. Det som lockar med amerikanska aktier exempelvis ör att de ofta delar ut kvartalsvis och vissa till och med månadsvis. Många bolag höjer dessutom  sin utdelning allteftersom. Bland annat finns Johnson & Johnson och Realty Income i vår portfölj som höjer sina utdelningar allteftersom.

Har gjort en liten prognos på hur mycket vi borde kunna föra över vid löning. Det blir några tusenlappar över efter att vi har sparat till bufferten och vårt semester/nöjeskonto. För detta tänker jag investera bland annat i investmentbolagen Kinnevik och Industrivärden (alternativt om vi väljer ut några aktier inom industrivärdensfären som vi tror på, har ju bland annat redan Handelsbanken, ica och skanska. Hade dock gärna ägt sca och essity också.) samtidigt köper man ju dessa bolag till rabatt och får dessutom bredden med några bolag till om man köper industrivärden direkt. Annars ligger investor, ncc och Handelsbanken bra till för köp för min del också.

Vi får se hur långt pengarna räcker och vad som känns köpvärt framöver :)

Hur ser era inköpsplaner ut framöver?

Kommentarer

  1. Kinnevik och Indu-v. som en bra plan VER och tack för omnämnadet. Kommer att slå till på Bank of Nova Scotia några dagar efter löning. Sen blir det att bygga upp lite i Kinnevik och Svolder.

    mvh

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Vårt buffertmål

Spartips