Ersättning vid flygförsening?

I somras var vi iväg utomlands. En härlig vecka med mycket bad, sol, lek och utflykter.

Det började dock inte så bra. Vi hade ställt väckarklockan på 3 på natten. Sov dåligt den här natten, dels på grund av att det var väldigt varmt i vårt hus och dels för att vi skulle upp tidigt. Lyckades dock somna till slut och vaknade klockan 3 när väckarklockan på mobilen ringde. När jag stängde av larmet så såg jag dock att vi hade fått ett sms från flygbolaget om att vårt flyg var inställt på grund av tekniska problem.

Inte helt kul att vakna upp till och första tanken var att vi inte skulle komma iväg på vår semestervecka. Fick dock tag på ett kundservicenummer till flygbolaget och bokade om vår flygresa till nästa flyg. Dock så blev vi försenade med knappt fyra timmar och vi missade värdefull tid på semestern.

Visste någonstans i bakhuvudet att EU har stramat till reglerna för flygförseningar och ersättningar för dessa. Googlade på försenat flyg och hittade till www.konsumenteuropa.se och deras flygkalkylator. Genom den kunde vi räkna ut vad vi har rätt till i ersättning vid försenat flyg. Enligt kalkylatorn så har vi rätt till 400 euro/person beroende på den reslängden och förseningen vi hade.

Skickade in vårt krav till flygbolaget för 1,5 vecka sedan. Fått bekräftelse på att de mottagit kravet och klagomålet. Har sedan dess inte hört något.

Har någon av mina läsare drabbats av försenat flyg och har någon fått ersättning för detta? Hur lång tid tog det?

Ska bli spännande och se hur flygbolaget svarar.

Kommentarer

 1. Hej VER!
  Jag var med om det i somras. Totalt blev vi försenade 7 timmar. Det var som tur på resan hem. Vi fick 400 Euro tillbaka, per person. Men det tog några veckor innan det blev klart. Först ville de att jag skulle hämta pengarna på Arlanda men efter ett argt mail gick de med på att betala ut det på kontot.

  Om du betalade med ett Mastercard (gäller säkert Visa också) så kan du ansöka om pengar därifrån också. Jag har gjort det men där har jag fortfarande inte hört något och det var ett bra tag sedan jag ansökte om pengar på reseförsäkringen.

  Jag behövde ligga på lite och gnälla på flygbolaget. Hoppas det går bra för er!

  Mvh PB?

  SvaraRadera
 2. Hej PB?!

  Trist att ni blev försenade hela sju timmar. Förstör ju en hel del. Skönt dock att höra att ni blev kompenserade även om du fick jobba, gnälla och ligga på lite. Vi betalade med mastercard, läste dock att de hade en förseningsgräns på fyra timmar om de skulle betala ut någon ersättning. Och vi blev ju bara försenade med 3h40 min... Har för mig att det även i hemförsäkringen var en gräns på 4h.

  Hoppas ni får utbetalt från mastercard snart. Skönt att kunna lägga det bakom sig.

  Mvh VER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog stämma. Vi skulle ha fått mer pengar om det var över 8 timmar men vi vi nådde inte riktigt dit. Haha.
   Mvh PB?

   Radera
 3. Har aldrig blivit försenad en längre tid pga flyg. Värre med svenska tåg där jag är flitig på återkrav. Stockholm - Göteborg nu på fredag ger mig lite ångest att jag inte valde flyget istället.

  Jag tror det inte är några problem för er att få kompensation. Ser fram mot uppföljning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cassette!

   Tågen är inte heller att lita på. Tycker varje gång jag åker tåg (vilket är sällan) så är det alltid någon försening. Liten som stor. Det får bli en uppföljning på det här :)

   Lycka till med resan på fredag!

   Radera
 4. Som övriga säger, det kan i bland ta några dagar. Sen beror det på vilket bolag det är.

  Är det SAS eller vanliga bolag brukar det gå ganska ok, dock inte erfarenhet av rena lågprisbolag. Dessa lär nog betala med, men man får tjafsa lite mer.

  Köpte du även med kreditkort kolla hur deras reseförsäkring ser ut.

  Mvh

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Årssummering

Sålt telia och ncc

Vårt buffertmål